Zheng Gu Tui Na er et komplett helbredelsessystem for diagnostisering og behandling av akutte og kroniske smerter, muskel-skjelettskader, samt for interne lidelser. 

Teknikkene stammer fra røttene til kinesisk medisin og er en form for dyp massasje og manuellterapi. Man kan si det kombinerer elementer fra klassisk massasje, akupressur, stretching og kroppsmanipulasjonsteknikker.

En fullstendig tuina-behandling deles inn i sekvensene:

  • Ryggbehandlng
  • Underekstremitet (legg, og bein)
  • Overekstremitet (armer, skuldre, nakke, evt hode , kjeve / ansikt)

Sammen utgjør dette en helhet, og uavhengig av plage, blir resultatet som regel bedre når man går gjennom alle sekvensene. Ryggsekvensen er bindeleddet, og holder det hele sammen.

Massasjeformen består av mange ulike håndteknikker som strekker seg over større eller mindre strukturer. 

Hvordan jobber og tenker vi :

For eksempel kan smerter eller stivhet i et håndledd skyldes dysfunksjon eller feilstilling i skulder eller nakke. Noen ganger kan til og med ubehag i en arm være et resultat fra problemer i hofte, kne eller ankel. Det er derfor at behandling som kun er rettet mot det vonde området ikke blir nok, og ikke nødvendigvis vil føre til varig bedring. Som vingene til en fugl, vil armene til et menneske begynne helt inne ved ryggsøylen. Behandlingstrategi i eksempel som dette bør altså være å prioritere teknikker i nakke og øvre rygg-området også.

Bredt bør man også tenke når man behandler plager i bein og føtter. I et anatomisk atlas kan man se muskelforbindelsene mellom ryggrad og lår, og ut fra det forstå hvorfor en del tuinateknikker går gjennom rygg, bekken og lår for å behandle et problem lenger nede. Behandling i underekstremitetene bør derfor som regel starte med ryggbehandling som følges opp med teknikker som frigjør og løser opp i hofte og videre nedover i beinet.

Hvordan oppleves Tuina behandlingen, og hvor mange behandlinger trenger du?

Etter første behandling kan det føles litt sårt og ømt på noen områder og punkter. Dette går ofte fort over. Mange opplever behandlingen kraftig, men ikke vond. Mange blir avslappet og får en dyp følelse av harmoni.

Når det gjelder hyppighet og antall behandlinger vil dette hovedsakelig variere i forhold til alvorlighetsgrad og varighet av tilstand, i tillegg til dine egne ressurser for selvhelbredelse. Terapeutens kvaliteter som å være tilstede "her og nå" spiller inn for et godt resultat.

For akutte tilstander kan det være lurt med 2-3 behandlinger relativt raskt for å fjerne smerte og få bedre bevegelse.

Dersom fokus er å opprettholde helse, anbefaler jeg behandling hver tredje uke eller en gang pr mnd. Behandlingen utføres på benk og evt. i stol. Du er fullt påkledd, og helst i behagelige klær som joggebukse, jeans, og t-skjorte/ collage genser. Dette er ikke en oljemassasje. Massasjen passer for alle, også for barn og gamle.

Varigheten på en full behandling er ca 45-60min.